Burkina+Faso
Burkina Faso 689, sponsored by Asten Mannekoor NL Back to the list
Posted: 6-4-2015
Page: 689


   
Peni school
Bobo Diolasso
Peni
Burkina Faso
View in Google Maps
 

Click HERE to go to the page of the sponsor, the Asten Mannenkoor.
 

Deze BluePump geeft water voor een school met ca. 600 leerlingen en tevens aan de families rondom de school.

De BluePump is gezet op een put ter vervanging van een oude pomp die zo vaak kapot ging dat de mensen op den duur geen geld meer hadden voor de reparatie.

Met de betrouwbare BluePump heeft de school en omgeving nu weer water vlakbij. De pomp wordt onderhouden door de lokale firma DAFRA HYDRO, die ook de BluePump heeft geinstalleerd.

De BluePump is gesponsord door het Asten Mannenkoor.

Het Astens Mannenkoor (klik hier) is een vereniging die de zang en in het bijzonder de mannenzang in de gemeente Asten wil bevorderen. Om dit doel te bereiken wil de vereniging haar leden de mogelijkheid bieden  om te zingen op verschillende niveaus van kwaliteit en inzet, waarbij het streven altijd is gericht op de hoogst haalbare kwaliteit. De kern van de vereniging is het Astens Mannenkoor, het plenaire koor van de vereniging. Dit koor zingt een wisselend repertoire van drie- of vierstemmige muziek in het lichtere genre.

Per jaar verzorgt het koor een aantal concerten. Het Gouden Parenconcert in het voorjaar en het Herfstbockconcert in het najaar vormen de hoogtepunten op de activiteitenkalender. Behalve met de “grotere”concerten laat het koor zich regelmatig zien in de Astense gemeenschap door in zijn geheel of in een deelbezetting een bijdrage te leveren aan evenementen in het dorp.

Het AMK werkt samen met andere verenigingen, met name op het gebied van muziek en zang.

Om de “Zin in zingen” te bevorderen organiseert de vereniging met enige regelmaat scholingsactiviteiten, zowel voor de eigen leden als voor belangstellende buitenstaanders.

The BluePump was installed by Issouf Sanon of the local Company DAFRA HYDRO.

Before installation, the old and non-functional Vergnet handpump has been taken out, a new platform was made and the borehole was cleaned with compressed air.

The old pump had too many breakdowns and repairs became too costly for the school. The BluePump is more reliable and can be maintained at very little cost in the BlueZone of ASAP and is monitored and maintained by DAFRA HYDRO.

For more info on this BluePump, contact:

DAFRA / PLOMBERIE HYDRO
Sise Ave LOUVEAU face à la brigade des sapeurs pompiers, sect N°6
Mr. Issouf Sanon.

Tél (bureau) +226 20 95 16 89
(Céll): +226 70 23 52 75
01 BP 1368 Bobo-Dioulasso 01
BURKINA FASO